Roboti pentru casa si gradina

0

Cand vorbim despre roboti pentru casa si gradina nu ne referim doar la aspiratoare inteligente, ci si la diferite aparate care iti simplifica munca in si in jurul casei. Odata cu dezvoltarea masiva a tehnologiei, aceste dispozitive sunt din ce in ce mai sofisticate, astfel incat sa devina niste masinarii cat mai independente.

karcher

Aspiratorul Karcher RC 3000 face parte din generatia celor mai noi produse de curatare care se poate ocupa de ordinea casei tale chiar daca tu esti plecat. Acesta curata orice tip de suprafata. Aspiratorul functioneaza cu ajutorul unei baterii reincarcabile. Pretul acestuia se invarte in jurul sumei de 1500 de euro. O varianta mai ieftina a acestui robot de curatare este Roomba 581, care costa aproximativ 550 de euro. Diferenta este ca trebuie sa elimini manual sacul in care se aduna praful.

cosa_ambrogio-720x500

Daca stai la curte, sigur ai o gradina de care trebuie sa ai grija si cu care te mandresti prietenilor tai. Si totusi, ti se intampla de multe ori sa nu ai timp sa tunzi gazonul. De aceasta activitate se poate ocupa Ambrogio L200 Evolution. Acesta este echipat cu un sistem de reciclare al ierbii. Este ideal pentru gradinile extinse pe aproximativ 3000 de metri patrati. Tehnologia folosita de acest robot este benefica si solului pentru  in momentul in care taie iarba elibereaza si nutrientii necesari pamantului. De asemenea, acesta este capabil sa recunoasca partile de gradina unde gazonul a fost tuns deja. Acest model este destul de scump, in jur de 3600 de euro, insa mai exista un model, Ambrogio L50, care poate fi folosit pe suprafete mai restranse, aproximativ 400 de metri patrati si costa 1300 de euro.

roboti casa

Pentru supravegherea casei, va recomandam Rovio Mobile Webcam, un robotel care iti urmareste activitatea din curte si din casa. Acesta este dotat cu GPS, iar toate datele pot fi transmise, prin intermediul internetului, direct pe telefonul mobil sau pe tableta. Sistemul sau de navigatie il ajuta sa depisteze obstacolele si sa le evite. Pretul robotului este de 350 de euro.

 

Share.