Roboti pentru cumparaturi !

0

Roboti pentru cumparaturi? Vrei un curier personal? Trebuie sa spui unde, cand si cat si cumparaturile tale “suna” la usa”. Doi dintre fondatorii Skype au creat o companie – Starship Technologies –  care va pune la dispozitia oamenilor roboti ce vor livra direct la domiciliu cumparaturile.

roboti cumparaturi

Starship Technologies este un start-up care si-a propus construirea unei flote de roboți autonomi pentru livrarea de bunuri la nivel local, în termen de 30 de minute.

robot cumparaturi

Roboții sunt ușori și ieftini si permit companiei sa scada de 15 ori costurile per transport. Roboții sunt autonomi, dar sunt monitorizati de către oameni care pot prelua controlul în orice moment. Pot atinge viteza de 4 m/h.

robot cumparaturi

Primii 6 roboti inteligenti cu roți isi vor arata abilitatile în Greenwich incepand cu aceasta luna. Acestia vor livra bunuri și produse alimentare la sub pretul de 1 lira pe expediere. Roboții folosesc trotuare la fel ca pietonii, se deplasează cu viteza redusa și au zero emisii. Robotii sunt electrici, asa ca nu exista vreun efect negativ asupra mediului.

roboti cumparaturi

Totodata, cumparaturile sunt in siguranta deoarece sunt incuiate intr-un compartiment special conceput, iar acesta poate fi deschis doar cu telefonul mobil al destinatarului. Va exista si o aplicatie speciala pentru telefonul mobil, cu ajutorul careia veti putea urmari traseul robotului.

starship-technologies-delivery-robot-2

Programul pilot din Marea Britanie urmărește să demonstreze cât de ușor acesti roboți se pot integra în viața de zi cu zi. In felul acest, Starship Technologies concureaza acum cu Amazon sau Google. Cele doua din urma, produc drone care fac deja livrari la domiciliu.

In Franta, cand vine vorba de curierat, o noua aplicatie face furori: MyBoxman oferă serviciile unui curier pentru a ne ajuta sa oferim un cadou unui prieten sau pentru a recupera hainele de la spalatorie. Este vorba despre persoane obisnuite care iti pot face diverse comisioane pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport in comun sau cu propriul autoturism. Care sunt avantajele unei astfel de aplicatii? Timpul scurt de livrare si faptul ca poti monitoriza in timp real situatia transportului.

box

Jobul este potrivit pentru studenti sau oricine vrea sa lucreze in regim de colaborare. După o sesiune de instruire organizata de echipa FretBay, noii angajati se pot aștepta să câștige până la 25 € pe oră. Aplicația este gratuita si este disponibilă pe App Store (iOS) și Google Play (Android).Prețul mediu al unei curse este estimat la 10 € în medie.

Share.