Vrei un robot gata oricand sa te ajute? Vezi cum functioneaza Gita de la Piaggio!

1

Gita este un vehicul inteligent pentru transport, cu aceleasi caracteristici ca ale unei motociclete perfomante. De altfel, Gita înseamnă “călătorie rapidă” în limba italiană.

gita

Gita este noul gadget lansat pe piata de Piaggio, legendarul brand italian responsabil pentru lansarea Vespa și Vespino. Robotul sferic este proiectat să ne urmeze oriunde mergem, acasă sau pe stradă și sa ne transporte lucrurile personale in maxima siguranta.

gita

Inaltimea sa este de 22 inchi, interiorul are o capacitate de 18 kg,  iar bateria poate tine pana la 8 ore de utilizare continua. Odată ce capacul este închis, se activeaza o serie de LED-uri care indica starea de încărcare a bateriei, iar dacă merge pe stradă în condiții de lumină slabă, se face vizibil trecătorilor. Gita este un robot programabil, astfel încât putem stabili în avans traseul de urmat. În plus, se adpateaza la viteza noastră de mers pe jos, pentru ca ruleaza cu o viteză maximă de 35 km/h.

Gita

Robotul funcționează prin intermediul unei curele albe pe care utilizatorul o poartă. Centura de siguranță are o cameră atașată in partea din față, care se sincronizeaza cu aparatul de fotografiat incorporat in robot. Folosind tehnologia numită SLAM, Gita isi creează o harta 3D a mediului sau inconjurator.

Vezi cum functioneaza in video-ul de mai jos:

Share.