Roomba si Braava de la iRobot – cei mai avansati roboti de curatare de pe piata

1

Cu siguranță ați auzit de Roomba și Braava, robotii inteligenti de la iRobot care iti lasă luna podelele si covoarele din casa, fara ca tu sa ridici vreun deget. Nu stiu ce credeti voi, dar mie imi place ideea de a sta in timp ce fac curat prin casa.

iRobot a fost fondată în 1990 si a devenit lider in robotica. Este o companie prezenta în peste 50 de țări, iar în ultimii 20 de ani a proiectat masini care au salvat vieți pe câmpul de luptă cu roboții sai antibomba, roboți submarini pentru dezastre ecologice, cum ar fi deversarea de petrol din Golful Mexic, roboți care descopera secretele piramidelor din Egipt și exploratori roboți pentru tragedii precum dezastrul nuclear din Japonia. Cu toate acestea, punctul de cotitură în istoria companiei a fost lansarea in 2002 a aspiratorului ROOMBA.

Roomba si Braava de la iRobot

Te-ai saturat de aspiratoarele greoaie care fac mult zgomot? IRobot a pune pe podea cele mai sofisticate tehnologii existente in materie de aspiratoare robot, mai ales cand vine vorba despre ultimul sau model de Roomba – Roomba 980: putere de 10 ori mai mare decat a unui aspirator normal, o multime de senzori cu infrarosu si camere, ceea ce face ca robotul sa navigheze cu multa usurinta si precizie prin toata casa, fara sa se blocheaza in vreun colt sau sa cada de pe scari. Nu trebuie nici macar sa-l supraveghezi pentru ca iRobot implementeaza in acelasi produs tehnologia de localizare vizuala si de cartografiere (vSLAM®). Aceasta tehnologie revolutionara face parte din noul sistem de navigatie iAdapt® 2.0 cu localizare vizuala, care permite robotului Roomba 980 cartografierea mediului in timpul curatarii, tinand evidenta spatiului unde este activ, pana cand acesta este complet curatata. Roomba 980 combina navigarea adaptiva cu localizarea vizuala pentru a curata timp de pana la 2 ore aproape 200 de mp, apoi se reincarca si reia dupa cum este necesar pana cand curata tot spatiul unei case. Aspiratorul foloseste un sistem de curatare in trei faze, numit AeroForce, prin intermediul caruia periajul covoarelor se realizeaza delicat si eficient. Aplicatia iRobot HOME ofera utilizatorilor posibilitatea de a controla robotul Roomba 980 de oriunde si oricand printr-o simpla apasare.

Roomba si Braava de la iRobot

Modelul Roomba 650 este destinat celor care vor mai multă curăţenie pentru bani mai puţini. Isteț si foarte muncitor, acesta este dotat cu iAdapt, functie care folosește zeci de senzori de monitorizare a spațiului dintr-o cameră de 67 x/s și împreună cu cele 40 de mișcări predefinite îi permite aspiratorului robot să răspunda mai bine condițiilor de curățare a camerei. Poți stabili zona de curățare a robotului de aspirare Roomba folosind pereții virtuali. Aceștia creează o bariera invizibilă pe care robotul nu o va depăși. Modelul se adaptează dinamic la suprafețele ce trebuiesc aspirate, indiferent dacă este vorba despre parchet, covor, linoleum sau gresie. Aspiratorul este ideal pentru apartamente şi case cu o suprafaţă de pană la 120 m². Cu funcţia de programare poți seta data și ora la care vrei ca robotul tău să înceapă curățenia. Roomba nu are nicio problemă cu întunericul sau barierele, asa că va face întotdeauna curățenie chiar și în lipsa prezenței tale. De exemplu, poți seta robotul să curețe trei zile pe săptămână și acesta își va face treaba la ora și ziua setată în fiecare săptămână, păstrând astfel podelele curate.

iRobot Braava 380 va face fericit proprietarii de apartamente, case, sau de spații de birouri cu suprafață mai mare. Datorită tehnologiei de încărcare rapidă și a încărcătorul turbo, Braava 380 poate fi gata pentru a curăța în 2 ore și poate face curățenie generală într-o singură după-amiază. Modelul ofera două moduri de curățare: matura si mop. Nu vă imaginați modul matura ca o mătură, care mătura resturi de mancare in bucatarie. Vorbim despre îndepărtarea prafului, părului, părului de animale și murdărie fina de la toate tipurile de podele cu suprafata dure. Murdăria se lipeste de cârpă din microfibră albă pe care aveți posibilitatea să o scuturati cu ușurință atunci când curățarea este terminata. Când Braava se mișcă în jurul camerei în linii lungi, înainte și înapoi, tot timpul, înainte și înapoi, modul mop are rolul de a curăța podele cu suprafata dura în mod eficient. Braava se mișcă în linii scurte, întotdeauna la dreapta, încoace și încolo, la stânga, încoace și încolo, în față, in mod repetitiv. Datorită acestei tehnici, este capabil sa elimine în mod eficient grăsimea, praful și chiar diverse pete. Puteți curata dimineata devreme sau seara târziu, deoarece Braava nu va deranja pe nimeni. Este foarte silențios si tehnologia dezvoltată în colaborare cu NASA lucrează ca un GPS intern. Nu doar ca robotul stie unde sunt petele care mai rămân de curățat, dar când termina curatenia, se întoarce întotdeauna la locul de unde a început.

Roomba si Braava de la iRobot

Compania americană se extinde în continuare pe piață cu produsele sale inovatoare și, prin urmare, cel mai proaspat produs de pe piata este iRobot Braava Jet 240 care iti arata cum se transforma un banal mop in ceva cu adevarat wow! Curata, matura, si mai ales, isi face treaba singur. Mopul iRobot Jet Braava Este un gadget destinat pardoselilor, utilizând un sistem de pulverizare al apei, care oferă trei moduri de curățare: curățare umedă, măturare umedă si măturare uscată. Noul gadget are un rezervor de aproximativ 150 mililitri pentru stocarea apei si permite curatarea până la 18 mp fără a utiliza nici un detergent sau un produs de curățare.

Deocamdata, robotii aspirator sunt un concept pe care cumparatorul roman abia il descopera. Cand vine vorba despre pret, unii ar spune ca Roomba iti aspira pana si portofelul, dar atentie, sunt produse pentru cei aplecati spre tehnologie, pentru cei care inteleg oprtunitatea unor astfel de roboti in casa. Preturile variaza intre 250 si 1000 de euro. La noi, iRobot este prezent prin distribuitorul local Certus Mercatus Romania. Pentru mai multe detalii vizitati pagina www. irobot.ro.

 

 

Share.