SALT – lampa care functioneaza cu apa sarata

0

SALT – lampa care functioneaza cu apa sarata. Electricitatea este considerata un lux in unele parti ale lumii. O companie din Filipine a creat lampa care functioneaza cu apa sarata. Dispozitivul a fost creat de Aisa Mijeno, un om de stiinta care s-a inspirat de la oamenii care locuiesc in Kalinga, o provincie din Filipine.

Aisa Mijeno s-a gandit ca trebuie sa foloseasca resurse usor accesibile pentru toata lumea, asa ca a utilizat apa si sare pentru a crea lumina. Lampa ei este capabila sa produca energie electrica de pana la 8 ore la o singura incarcare. Aceasta include, de asemenea, si un port USB pentru a-ti oferi posibilitatea de a incarca si alte gadgeturi.

Pentru a alimenta aceasta lampa ai nevoie de un pahar de apa si doua linguri de sare. Acestea, in contact cu celelalte componente ale lampii, creeaza o reactie chimica necesara pentru a furniza energie electrica. Lampa se alimenteaza cu energie solara.

Lampa ecologica utilizeaza o baterie galvanica compusa din doi electrozi care reactioneaza la contactul cu apa sarata. Singurul cost de intretinere al acestei lampi este schimbarea bateriei o data la 6 luni. Aparitia pe piata a produsului este estimata in 2016 si se adreseaza, in special, persoanelor cu un buget limitat.

 

Share.