Segway se imbunatateste – Segway Robot!

0

Anul acesta la CES au fost prezentate dispozitive cat mai interesante si mai folositoare pentru fiecare dintre noi. Impresionante au fost modelele de vehicule, dar si noile prototipuri de roboti. Si totusi, cum ar fi ca cele doua sa se combine? Iata ca acest lucru este posibil cu noul Segway Robot.

Lumea robotilor a fost revolutionata in momentul in care acest mijloc de transport pe doua roti a fost lansat, datorita modului inovativ in care poate fi condus. Segway Robot imbina acest sistem de transport personal cu un robot. Acesta ii atribuie autonomie vehiculului, facandu-l capabil sa ne urmeze cu ajutorul unor camere incorporate. In total, Segway este dotat cu 5 camere, dintre care doua au capacitatea de a fotografia si de a filma.

Segway Robot poate atinge viteza de 18 km pe ora iar autonomia bateriei iti permite sa parcurgi un drum lung de 30 de km. Robotul este dotat cu un sistem de recunoastere vocala intrucat are o functie de interactionare cu ceilalti oameni, chiar ii poate ajuta la teme pe cei mici. De asemenea, are capacitatea de a apuca obiecte pentru a ti le aduce. Este ideal pentru o familie cu copii deoarece este si practic, si distractiv. De multe ori iti creeaza impresia unui catelus care se tine dupa tine oriunde ai merge si care iti asculta ordinele.

Principala companie “vinovata” de crearea acestui robot este Ninebot, in parteneriat cu Intel. Producatorii anunta ca inca nu s-a stabilit o data exacta pentru produsul final.

Share.