Cum întreținem congelatorul?

0

Congelatorul este un aparat de uz casnic esențial și un mare aliat în bucătărie. Cu toate acestea, este un dispozitiv foarte delicat, care necesită o întreținere corespunzătoare, esențială pentru a evita surprizele neplacute. Iata cateva sfaturi pentru intretinerea congelatorului:

Inamicul numărul unu al congelatorului este înghețul exagerat, pentru ca dispozitivul necesită un consum de energie mai mare și isi reduce capacitatea de răcire.

Pentru a evita acest lucru trebuie monitorizati si spalati periodic pereții interiori. Curatarea se face cu un amestec pe baza de apa si otet sau apa calda si bicarbonat de sodiu, o combinatie perfectă împotriva petelor și mirosurilor neplacute.

Este, de asemenea, o idee bună să verificați periodic sigiliile și sa nu așezați frigiderul într-un loc prea aproape de perete; asta ar putea împiedica ventilarea condensatorului și reducerea eficienței aparatului.

În cele din urmă, un alt mic secret este acela de a evita deschiderea ușii de prea multe ori, pentru lasa sa intre aerul cald din exterior. Spre deosebire de frigider, congelatorul consuma mai mult cu cat este mai gol. Daca pastrati putine alimente sau doar va raciti bauturile in el, incercati sa-l scoateti din priza.

Daca va este indispensabil aveti grija la gheata din interior: un strat mai mare de 5mm inseamna un consum mai mare.

 

Screen Shot 2016-08-13 at 12.08.33 PM

Astăzi există o nouă generație de congelatoare care iti pastreaza alimentele proaspete cat mai mult timp, fara ca gheata acumulata sa-ti “invadeze” bucataria. Tehnologiile SmartFrost sau LowFrost sunt o alternativă la congelatoarele clasice. Aceste sisteme folosesc conducte de evaporare incastrate in peretii congelatorului, pentru a-l raci. Care sunt beneficiile acestor tehnologii? In primul rand, incetinesc formarea de gheata. Decongelarea devine mai rapida si mai usoara. Modelele sunt extrem de silentioase, iar consumul lor de energie este limitată. Multe dintre aceste modele sunt disponibile în clasa A ++ și A +++.

Un nou tip de congelator este si cel care imprastie “frigul”. Ce inseamna aceasta? Procesul de îngheț folosește o ventilație permanentă pentru propulsarea aerului rece in mod uniform în tot aparatul. Această tehnologie inlatura aerul umed, prevenind formarea de gheață. Produsele nu sunt supuse variației termice și, astfel, se păstreaza la o temperatura optima. Această metodă permite o revenire rapidă la temperatura rece dupa inchiderea usii. Usile si sertarele se vor deschide și se vor închide mult mai usor, iar pungile nu se vor mai lipi intre ele.

Share.