Sfaturi pentru intretinerea electrocasnicelor

1

Daca ti se strica prea des electrocasnicele din casa, inseamna ca nu citesti manualele de utilizare sau faci cateva greseli care scurteaza dramatic viata aparatelor tale. Iata o selecție de sfaturi pentru intretinerea electrocasnicelor extrem de utile.

Nu așezați obiecte grele deasupra mașinii de spălat și nu stati pe ea.

Atunci când puneti hainele în mașina de spălat, nu uitați să verificați toate buzunarele.

Asigurați-vă că folosiți numai detergenți speciali pentru mașinile de spălat.

Ștergeți cauciucul din interiorul masinii după fiecare spălare. Scoateti sertarul, curățați-l și lasati-l să se usuce ca sa evitati mucegaiul.

Scoateți imediat hainele spalate. Cantitatile grele si umede de haine pot deteriora tamburul.

Curatati masina macar o data pe luna. Puneti suc de lămâie, oțet sau agent de decalcifiere în compartimentul de spălare.

Cand primiti frigiderul acasa, asigurați-vă că a fost transportat în poziție verticală și nu a fost înclinat mai mult de 40 de grade. În caz contrar, uleiul din compresor s-ar putea scurge și deteriora întregul sistem. Așteptați 4-6 ore înainte de a-l porni.

Nu puneti mâncare caldă în frigider.

Nu uitați să curățați din cand in cand partea din spate a frigiderului de praf (cel mai bine este să folosiți un aspirator). Evident,dupa ce l-ati scos din priza.

Inainte de a pune vasele în masina, nu uitați să le curățați de toate resturile de mâncare și de grăsime.

Dezlipiti autocolantele de pe farfuriile și paharele dumneavoastră, deoarece acestea pot bloca filtrele.

Atunci când așezați vasele in interiorul mașinii de spălat, asigurați-vă că nu se ating între ele și nu împiedică rotirea aspersorului de apă.

Utilizați doar pastile speciale, nu detergent de vase. Nu uitati sa puneti sare macar 1 data pe luna.

Atunci când gătiti produse ușoare, cel mai bine este sa puneti in el si un pahar cu apă. Apa va absorbi o parte din radiații.

Încercați să nu puneti nimic pe partea de sus a cuptorului cu microunde. Dar, în cazul în care acest lucru nu poate fi evitat, asigurați-vă că obiectele nu blochează grilele de ventilatie ale aparatului.

Nu activați niciodată cuptorul cu microunde când este gol. Acest lucru poate deteriora cu ușurință magnetronul (dispozitivul care generează microundele).

Nu utilizați vasele care nu sunt potrivite pentru cuptoarele cu microunde: ignorarea acestui avertisment poate avea ca rezultat un incendiu.

Asigurați-vă că prăjitorul dvs. nu vine în contact cu apa, și nu-l utilizați cu mâinile ude. Păstrați-l departe de obiecte ușor inflamabile, cum ar fi perdele.

Dacă utilizați prăjitorul de pâine în fiecare zi, este necesar să il curatati o dată pe săptămână. Nu uitați să scoateți ștecherul din priză înainte de a începe curățarea.

Nu folosiți blenderele pentru a pasa produse foarte fierbinti sau produse uscate cum ar fi biscuitii.

Pentru a curăța blenderul, nu-l puneti sub jet de apa, ștergeți carcasa cu o carpa umeda.

Nu lăsați blender-ul pornit prea mult timp. Acest lucru ar putea supraîncălzi motorul.

 

Sursa: Brightside.me

 

 

Share.