Sony se concentreaza pe Smart Home

0

Sony se concentreaza pe Smart Home in ultima vreme. Se vorbeste tot mai mult despre criza pe care o Sony o traverseaza, cu produse care nu au rupt gura targului daca e sa ne gandim la ultimele televizoare si telefoane lansate.

Fapt pentru care producătorul japonez pare să caute noi căi de dezvoltare, iar una dintre ele pare sa fie casa inteligentă daca e sa amintim NBIG (Sony New Bussiness Incubation Group). Un proiect ambițios prin care Sony urmărește integrarea tehnologiilor sale în cadrul societății actuale. Pentru asta s-au creat patru divizii diferite care funcționează în mod individual. NBIG acoperă doar Statele Unite și Canada si a sugerat deja care sunt o parte dintre produsele la care lucrează.

sony

Daca vorbim despre imagine, atunci da, Sony mizeaza pe 4K, dar nu pe televizoare sau ecrane, ci pe un proiector mic (Sony 4K Ultra Short Throw) care poate proiecta o imagine de 147 inchi. Proiectorul este un produs reprezentativ pentru conceptul de smart living ”Life Space UX” promovat de Sony.

sony

Proiectorul plasat la baza unui perete este capabil să redea imagini de 147 inchi la rezoluție 4K. Pereții devin astfel ”ferestre de divertisment” la rezoluție înaltă, putând fi transformați în ecrane de cinema, galerii de artă proiectată sau ferestre virtuale care duc către peisaje spectaculoase, oferind o altfel de experiență vizuală. Designul proiectorului 4K Ultra Short Throw îl ajută să se confunde ușor cu o piesă de mobilier atunci când nu este pornit. Finisajele din aluminiu dau un plus de eleganță, în timp ce boxele elimină cablurile din peisaj.

sony

În ceea ce priveste sunetul, producatorul a dezvoltat o boxa cu aspect futurist, din sticla, combinata cu un bec cu LED-uri, permițându-ne astfel se ne bucuram de muzica preferata prin Bluetooth.

sony

Cel mai nou produs dezvoltat este tot o boxa, cu diferenta ca produsul este „înșurubat” într-un bec tradițional. Este un dispozitiv cu conexiune Bluetooth, dar în același timp, un bec cu LED-uri. Atat nivelul de luminozitate cat si volumul muzicii pot fi reglate printr-o aplicație de pe smartphone. Noul bec Sony LSPX-100E26 permite controlul de la distanță prin intermediul telefonului, dar si posibilitatea de a-l folosi ca difuzor. Prin urmare, în timp ce citim, pregatim cina sau pur și simplu stam pe canapea, ne putem bucura de muzica preferata. Becul are Bluetooth, un flux luminos de 360 lumeni si un difuzor cu o putere de 2W difuzor integrat. Un astfel de bec costa in jur de 200 de euro.

sony

Sony doreste sa treaca la un alt nivel si sa ne ofere posibilitatea de a controla toate dispozitivele din caminul nostru cu ajutorul…lampii Multifunctional Light. Pentru moment, acest obiect a fost ales de catre companie pentru a fi “creierul” casei, insa, pe viitor, se doreste transformarea mai multor obiecte in centre de control.

Multifunctional Light, asa si-a denumit Sony noua tehnologie prin care spera ca va atrage toate privirile pasionatilor. Cu ajutorul aceste lampi vei putea controla dispozitivele din casa intr-un mod inteligent si cu cel mai mic efort. Televizorul, aparatul de aer conditionat, termostate si alte dispozitive vor putea fi activate doar prin apasarea unui sigur buton, fara a te mai deplasa. Lampa are in componenta mai multi senzori de miscare, prin intermediul carora dispozitivele din casa se aprind sau se sting.

Toate comenziile sunt controlate cu ajutorul unei aplicatii de pe telefonul mobil. Este obligatoriu ca toate obiectele pe care le controlezi prin intermediul lampii sa fie conectate la aceeasi retea de internet.

Xperia Eye – te fotografiaza fara sa stii ! Sony a dezvaluit de curand prototipul unei camere ce poate fi purtata la gat ca un un pandantiv. Xperia Eye este un aparat foto capabil să recunoască fețe sau zâmbete si care se declanseaza fara ca utilizatorul sa faca ceva. In felul acesta, camera inregistreaza un jurnal zilnic extrem de exact. Poate prea exact, dar cu siguranta, un instrument de blogging care poate sa prinda.Si totusi, perspectiva de a fi fotografiat fără știrea ta ar putea fi cel putin stranie pentru multi dintre noi.

sony

Share.