Top 10 companii inovatoare in Europa

0

Cum arata Top 10 companii inovatoare? Cererile de brevete si patente la EPO au crescut anul trecut, ceea ce arata interesul pieței europene pentru inovatie. Creșterea este cauzata insa de aplicațiile non-europene si asta pentru ca 65% dintre acestea sunt din Asia si SUA.

In Europa, cele mai bune rezultate din domeniul inovării sunt înregistrate de tari cu o economie puternica si stabila: Germania, Franta, Olanda, Elvetia si Marea Britanie.

top 10 companii inovatoare

Potrivit datelor EPO, Europa are cele mai putine aplicatii in tehnologia computerelor, unde USA conduce detasat. Domeniul medical ramane domeniul cu cele mai multe aplicatii, urmata de biotehnologie, energie si comunicare digitala.

In top 10, 5 companii sunt europene, 3 vin din Asia, iar 2 din USA. Samsung este in top (peste 2500 de aplicatii), urmat de Philips si Siemens. Cea mai interesanta crestere o inregistreaza Huawei care a depus 1600 de aplicatii, dar cu aproape 50% mai mult ca anul trecut. Samsung, desi ramane pe primul loc, inregistreaza o scadere de aproape 10% fata de anii precedenti.

 

 

 

Share.