5 mituri despre masinile de spalat

1

Care sunt cele mai raspandite 5 mituri despre masinile de spalat? Exista multe „legende” cu privire la modul lor de utilizare. Detergenti, rotatii, balsam, anticalcar, multe dintre aceste mituri sunt alimentate mai ales de marketingul agresiv al diverselor companii de pe piata. Aflati cateva lucruri simple care va pot economisi timp si bani.

Anticalcarul are efect? Nu există nici o dovadă potrivit careia anti-calcarul ar creste viața aparaturii electrocasnice. Adăugarea unui anti-calcar la fiecare spalare este recomandabila, dacă apa este foarte dura si in cazul in care se spală frecvent la temperaturi ridicate (cel puțin 60 °C). Dacă folositi detergenți pulbere la 30° – 40° C, utilizarea unui aditiv în fiecare spălare este de prisos. Mai toți detergenții conțin deja o cantitate mică de anti-calcar, suficientă pentru prevenirea depunerilor. 

anticalcar

Programele scurte consuma mai puțin? Nu. Sunt 4 factori care determină eliminarea petelor: temperatura, actiunea mecanica, detergentul și timpul de spălare. De obicei, programele lungi sunt cele care folosesc mai puțină apă sau temperaturi mai scăzute. Programele ecologice au în general o durată mai lungă. Există si programe scurte care consuma mai puțină apă și energie electrică, dar cele proiectate să spele hainele puțin murdare.

programe scurte

Rotatii mai multe inseamna o spalare mai buna? NU. Performanța mașinii de spălat nu depinde de viteza de centrifugă. Cea mai buna performanta o veti gasi la masinile cu incarcare medie (7-8 kg) și cu 1.000 – 1.200 rpm.

6

Folosim cat mai mult detergent si balsam? NU. Cantitatea de detergent indicată de producător este suficienta pentru a elimina toate tipurile de murdărie. Creșterea dozei de detergent poate lăsa reziduuri pe țesături si poate provoca alergii. Mai bine pre-tratati petele individuale cu un pic de săpun înainte de a începe spălarea. Teoretic, balsamul inseamna rufe mai parfumate si mai usor de calcat. In realitate insa, nu are prea multa utilitate. Pentru ca țesăturile sa fie moi incercati sa le spalati la temperaturi mai mici, iar pentru calcarea mai usoara incepeti aceasta operatiune cand rufele sunt inca umede.

masini de spalat

Separam intotdeauna „albele” de „colorate”? Nu toate hainele colorate isi pierd culoarea, mai ales dacă sunt spalate la temperaturi scăzute (30 ° – 40 °C). Totusi, daca le spalati pentru prima data (mai ales hainele rosii) pot sa va faca surprize. Hainele negre trebuie spalate singure si in apa rece. Materialele delicate si bumbacul nu trebuie spalate la temperatura mai mare de 30-40 de grade. La fel matasea sau textilele si este bine sa setezi masina pe un program pentru materiale delicate. La 60 de grade poti spala hainele sintetice, iar la 90-95 de grade hainele foarte murdare. Hainele cu pete necesita un program de prespalare.

 

Share.