Turatia masinii de spalat ideala: 1000 sau 1800 RPM ?

0

Care este turatia masinii de spalat ideala – 1000 sau 1800 RPM? Cand vine vorba despre rotatii, idealul arata cam asa: o viteza progresiva pe care sa o putem controla in functie de cantitatea si calitatea rufelor si care sa ajunga pana la 1800 rotații/minut!

masia de spalat

Turatia masinii de spalat ideala se stabileste in functie de rufele pe care le aveti de spalat. Rufele bine stoarse sunt mai usor de intins si se usuca mai usor. De exemplu 5 kg de rufe din bumbac, stoarse la 500 de rotații/minut se vor usca in aproximativ 2 oreDaca viteza de centrifugare s-ar dubla, hainele ar trebui sa stea doar o ora in uscator. Producătorii insa nu sfătuiesc zvantarea in uscator a rufelor stoarse cu mai putin de 800 de rotatii/min.

rpm masina de spalat

Daca viteza de centrifugare mare (de la 1000 la 1800 de rotații/minut) este foarte potrivita pentru rufele de uz comun, aceasta nu este ok pentru anumite țesături delicate (mătase sau lână). Din acest motiv, o viteză variabilă iti permite sa-ti pastrezi hainele in cea mai buna forma mai mult timp.

rpm

Fara stoarcere! Pentru a asigura o eco spălare de 100%, unele masini se opresc inainte de scurgerea finală și de stoarcere. E momentul in care poti activa orice alta functie care se potriveste rufelor din masina.

spalat de mana

În concluzie, cautati o masina cu maximum 1800 de rotatii pe minut, dar si cu posibilitatea de a opri masina inainte de evacuare si stoarcere pentru a proteja hainele mai pretentioase.

rotatii masina spalat

Cu cate mai multe rpm, cu atât mai bine se usca hainele. Cu toate acestea, acest lucru va depinde de tipurile de haine. Pentru haine delicate, ciclul de centrifugare este de 300-500 rpm, în timp ce pentru articole mai groase, cum ar fi blugii, acesta este de aproximativ 1.000 de rotații pe minut. In orice caz, pentru majoritatea oamenilor, o viteză optimă de spin ar fi intre 1200 si 1400.

Share.