Sendo Advance 3: un tensiometru bun pentru acasa

1

Nu pot sa nu-mi aduc aminte ce agitatie se isca la bunica-mea in sat cand ajungea mama acolo cu tensiometrul in geanta. Neamuri, vecini, toti veneau sa-si ia tensiunea. Eram fascinata de tot ritualul: nu intelegeam exact cum functioneaza, dar imi tineam respiratia de fiecare data, ca nu cumva sa nu se auda clar vreo bataie de inima si sa nu iasa numaratoarea cum trebuie.

 

Pe vremea aceea, mama nu pleca fara tensiometru nici macar la piata. Lucru care se intampla si astazi, doar ca, intre timp, tensiometrul clasic a fost inlocuit cu unul digital. Avantajul evolutiei tech as spune, pentru ca acum, oricine isi poate lua tensiunea, fara urechea antrenata a unei asistente sau a unui doctor. Util pentru cei mai in varsta sau pentru cei care nu sunt familiarizati cu tehnica.

Spre deosebire de metoda clasica, noile aparate folosesc un motor electric si o pompa care umfla manseta pana la o anumita presiune. Apoi, printr-un mecanism electronic, are loc eliberarea treptata a presiunii. Aparatul modern nu mai asculta zgomotul, ci vibratiile transmise de vasele de sange care sunt transformate in semnale electrice si interpretate de aparat.

un tensiometru bun pentru acasa

Daca va intrebati cat de greu este sa folositi un astfel de aparat, va garantez, foarte usor. Am testat de curand tensiometrul japonez SENDO ADVANCE 3 care costa cam 300 RON. Am reusit sa-mi iau tensiunea cu el, singura, fara ajutor si mi–a iesit din prima. Aparatul este prevăzut cu indicatori care semnalează poziţionarea incorectă a manşetei sau deplasarea în timpul măsurării. Apesi un singur buton, iar dispozitivul porneste. Pe langa faptul ca e foarte usor de folosit, imi place foarte mult si cutia in care este depozitat, pentru ca este acoperita cu piele ecologica si protejeaza aparatul în cazul unei căderi nedorite. De asemenea, manșeta este proiectată pentru o circumferință a brațului de 22- 32 de centimetri. În cazul în care aveţi nevoie de o manşetă cu dimensiuni mai mari, manşeta standard se inlocuieste gratuit cu una cu o dimensiune mai mare (32- 45 cm).

Urmariti in video-ul de mai jos cat de usor este sa-ti iei tensiunea, singur, acasa:

Evident, pentru ca masurarea sa fie cat mai corecta trebuie sa respectati cateva reguli simple:

 • Tensiometrul se aplica direct pe piele, masurarea nu se face prin haine;
 • Sprijiniti bratul cu palma orientata in sus si manseta la nivelul inimii;
 • Masurarea tensiunii este bine sa se faca de 2 ori la interval de cateva minute, pentru a elimina posibile erori de masurare;
 • Incercati sa va masurati tensiunea arteriala in acelasi moment al fiecarei zile;
 • Pe toata durata masurarii, pacientul nu trebuie sa se miste sau sa vorbeasca;
 • Pacientul trebuie să stea jos sau culcat, sa fie relaxat si să nu-şi încrucişeze picioarele;
 • Relaxati-va 5-10 min. inainte de masurare; nu va luati tensiunea dupa exercitii fizice sau dupa baie;
 •  Se recomanda evitarea consumului de cafea sau fumatul unei tigari cu 30 de minute inaintea masurarii deoarece acestea pot cauza cresterea tensiunii;
 • Unii doctori recomanda pacientului sa nu aiba vezica plina in momentul masurarii tensiunii;

un tensiometru bun pentru acasa

In România, 57% din cazurile de deces sunt legate de problemele hipertensiunii. 13% din populația hipertensivă din Romania prezintă aritmii, însă doar 4% dintre cei afectați sunt conștienți de această condiție.

Dispozitivul Sendo Advance 3 are încorporată si tehnologia japoneză HIRA (Heartbeat Irregularity Rate Analyzer), care are rolul de a analiza riscul creat de ritmul neregulat al inimii – aritmia. HIRA urmăreşte apariţia aritmiei şi, după doar șapte măsurări, determină patru niveluri de risc:

Nivel 0: Fara o recomandare speciala.

Nivel 1: Scazut – Bataile neregulate ale inimii apar ocazional. A se monitoriza cu regularitate.

Nivel 2: Ridicat – Se recomanda consultație medicala.

Nivel 3: Periculos – Se recomanda consultație medicala cat mai curand.

un tensiometru bun pentru acasa

O alta functie importanta a acestui dispozitiv este si cea de memorare: tensiometrul “tine minte” 60 de masurari. De asemenea, media masurarilor efectuate este afișata la pornirea dispozitivului.

Garantia produsului este de 5 ani, iar verificarea aparatului se face o data la 2 ani la distribuitorul local.

un tensiometru bun pentru acasa

Asadar, daca vreti sa va monitorizati tensiunea acasa si sa va cumparati un tensiometru bun pentru acasa, Sendo Advance 3 este o solutie la indemana:

 • Este usor de folosit prin apasarea unui singur buton.
 • Aparatul te atentioneaza in cazul in care manseta nu este fixata corect.
 • Poti schimba manseta standard in cazul in care ai nevoie de una mai mare.
 • Memoreaza 60 de masuratori.
 • Identifica aparitia artimiei.
 • Are garantie de 5 ani.
 • Costa in jur de 300 RON.

 

Share.