Vase pentru plite cu inductie

0

Gatitul pe plite cu inductie a prins tot mai mult teren printre preferintele oamenilor.

Gatitul cu inductie are avantajul economisirii de timp deoarece plita se incalzeste imediat, la fel si vasul in care vrei sa prepari mancarea. Totodata, poti regla exact temperatura la care vrei sa gatesti, acest lucru fiind esential pentru o mancare delicioasa. Aceasta metoda are multe avantaje de care poti profita la maxim, singurul dezavantaj fiind faptul ca necesita vase speciale pentru prepararea mesei.

Plitele cu inductie reprezinta o metoda de gatit rapida si fara pierderi de caldura, riscul de oparire sau de arsura fiind aproape de zero. De asemenea, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la scurgerile de gaz deoarece nu te vei mai confrunta cu aceasta problema.

Singurul cost major al acestei variante este reprezentat de vasele si ustensilele pentru gatit. Tigaile pentru gatitul cu inductie trebuie sa fie confectionate dintr-un material special, fier, fonta sau un anumit tip de inox creat pentru aceasta modalitate de preparare a mesei. Acestea trebuie sa aiba un strat magnetic, bogat in materie feroasa pentru a genera un camp magnetic iar acesta da nastere unui curent electric circular care, la randul lui, produce caldura.

Vase pentru plite cu inductie

Produsele speciale pentru gatitul pe plita cu inductie se recunosc usor urmarind eticheta de pe ambalaj, care confirma acest lucru. In cazul in care nu exista eticheta, poti face un test simplu: apropii un magnet de vas si, daca este atras inseamna ca produsul are o baza magnetica si, prin urmare, este potrivit pentru aceasta metoda.

Vasele din cupru, aluminiu, sticla sau ceramica nu sunt potrivite pentru gatitul pe plita cu inductie.

Vase pentru plite cu inductie

Costul mediu pentru un astfel de vas este de aproximativ 30 de euro, in functie de material. Unele vase pot fi si mai mult de 100 de euro, iar unele te pot costa chiar si 10 euro. Manerul este si el foarte important deoarece este de preferat sa fie ergonomic, rezistent la caldura si confectionat din silicon. Poti alege, de asemenea, si o tigaie cu functie de anti-aderenta, pentru  preveni arderea sau lipirea produselor alimentare.

 

Share.