Vicis ZERO1 – noua casca a jucatorilor de fotbal american

0

Fotbalul american este unul dintre cele mai dure sporturi de contact. Pentru ca jucatorii sa fie in deplina siguranta este obligatorie purtarea unui costum special. Din acest costum face parte si o casca cu rol de protectie. Vicis ZERO1 este o casca speciala si mult mai performanta fata de castile traditionale.

Vicis ZERO1 a fost creata pe fondul unor controverse care au avut loc in NFL. Mai multi jucatori retrasi din activitate au acuzat liga de faptul ca nu pun la dispozitie echipamente mai performante pentru protectie sporita a jucatorilor. Cu toate ca si castile traditionale sunt prevazute in interior cu materiale speciale pentru atenuarea loviturilor, acestea s-au dovedit a nu fi de ajuns. Vicis ZERO1 a fost creata atat de o echipa de ingineri in tehnologie, cat si de medici neurologi. Aceasta a fost conceputa pentru a absorbi socurile in mod eficient iar leziunile suferite sa nu mai provoace urmari atat de grave.

Aceasta casca are patru straturi de protectie. Cel care face cea mai mare diferenta este cel exterior deoarece a fost creat pentru a se deforma.in momentul unui impact. Acesta isi revine la forma initiala foarte repede, astfel incat protectia capului sa fie sporita. Al doilea strat este reprezentat de un sistem de amortizare care iti mentine capul in aceeasi pozitie, impiendicandu-l sa faca miscari bruste si cu consecinte grave.

Casca Vicis ZERO1 este rezultatul a doi ani de munca, proiectul fiind aprobat de NFL si de NCAA. Aceasta va putea fi utilizata incepand cu perioada 2016-2017 si poate fi achizitionata la pretul de aproximativ 1.500 de dolari.

Share.