Xiaomi la concurenta cu iRobot in materie de roboti aspirator

0

Cunoscuta pentru smartphone-uri, televizioare sau…orice, compania chineza Xiaomi a anunțat ca își propune să lanseze propriul produs în segmentul robotilor pentru curatenie, Xiaomi Mi Robot Vacuum, care poate concura cu celebrul iRobot Roomba, dar la un pret mult mai accesibil.

Xiaomi Mi Robot Vacuum

În ceea ce privește designul, Xiaomi Mi Robot Vacuum nu aduce schimbari majore de la ceea ce putem vedea deja în alte produse disponibile pe piata. Este un robot cu un aspect circular, care ascunde in interior elementele sale de bază, respectiv periile de colectare a murdăriei si sistemul sau de navigare. Aceste perii sunt responsabile pentru curatarea și trimiterea murdariei într-o zonă centrală a robotului, care are o perie cilindrică ce absoarbe resturile colectate. Xiaomi Mi Robot Vacuum isi reglează automat înălțimea deasupra solului, astfel încât creeaza un spatiu etans, in care praful sau murdaria sunt colectate instant.

Xiaomi Mi Robot VacuumPentru navigarea prin locuinta si evitarea obstacolelor, robotul aspirator folosește mai multe tipuri de senzori (până la 12: pentru coliziune, pentru pantă, cu ultrasunete, radar etc). Foloseste chiar senzorul laser pentru distanță (LDS – Laser Distance Sensor), un “frate mai mic” al sistemului de ghidare a mașinilor autonome.

Pentru protectia podelelor din material sensibil, Xiaomi a dotat robotul aspirator cu trei roți de cauciuc pentru a nu strica suprafața solului. Xiaomi Mi Robot Vacuum are o forță de aspirare de 1.800 W, mult mai mare decât alte produse disponibile pe piata.

Xiaomi Mi Robot Vacuum

În ceea ce privește autonomia, aparatul are o baterie litiu-ion, cu o capacitate de 5200 mA, care permite utilizarea robotului aspirator timp de 2 ore, fara a fi necesara reincarcarea. In momentul in care bateria este epuizata, robotul se duce automat la sursa de reincarcare.

Preț și disponibilitate: Xiaomi Mi Robot Vacuum poate fi găsit un preț de aproximativ 360 ​​de euro pe site-urile din China.

 

Share.